Lajka

Har fortfarande ont i min hals :(
Lyssnar på Bright Eyes, bara för att bli lite deppigare än jag redan är. Känner mig rätt emo just nu, och jag vet inte varför jag är ledsen. Fick den känslan igår kväll och den har suttit i sedan dess, känns som att all energi har sugits ur mig och jag känner mig som ett tomt skal. Det finns så många nu, som man trodde var de som alltid fanns där, men så visar det sig att man bara var deras reserv. Men det är någonting mer, någonting som gör ont och jag kan inte komma på vad det är..

Måste btw säga, tror inte jag sagt det förut? Jag visste inte att Lajka (hunden som skickades ut i rymden först) dog. Fick veta det för typ 2 veckor sen..
Trodde de skickade ut Lajka ett tag, men att hon kom tillbaka igen.. Fick veta det på en no-lektion och jag började helt seriöst att gråta, och nu gör jag det igen. Jag älskar fysik, och astronomi är sjukt häftigt och självklart vill jag veta vad som händer.. Men jag fattar inte vad människan håller på med. Försöks djur hit och dit, att skicka ut en stackars hund utan plan att låta henne komma tillbaka.
"Farkosten var inte byggd för att ta passageraren levande tillbaka till jorden – därför hade man lagt gift i maten som hunden fick med sig för att den skulle få en smärtfri död" (wikipedia)

Men hon dog inte av giftet. Hon var tränad på att sitta i trånga utrymmen (jävligt trevligt liv hon hade), men efter typ 5-7 timmar så dog hon, för hon var överhettad och stressad. Tänk paniken.
Bara för att hon var en hund innebär det ju inte att hon inte tänker, visst deras hjärna fungerar på ett annat vis än vår hjärna, men de är utvecklade, och de kan känna skräck, panik, rädsla även om de "bara är djur", vi är också djur. Skicka ut en människa istället? "Nej det är för farligt". Jävla psychon, jag hatar sånna fucked up människor.
Jag tycker att det är sjukt. Vad i helvete har djuren gjort för att bli behandlade på det viset? Precis som att de inte är värda någonting. En människa har ett val, inte ett djur. Vi bestämmer deras öde, och det ger inte någon jävla rätt att döda dem. Jag tycker att det är så jävla hemskt. Hur hjärtlösa är vi? Hur långt ska vi gå för vetenskapen?
först i rymden

Ni som tycker att det var rätt att skicka ut henne i rymden, stick så långt bort från min blogg ni kan, jag vill fan inte ha er här.

Kommentarer
Postat av: Raisa

ah asså det är så jävla sjukt.. kan verkligen inte förstå att människan är så jävla egoistisk..

2010-04-17 @ 21:05:59
URL: http://raisa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback