Insomni?

Chaa bloggen. Varning för tråkigt inlägg, hehe.

Är hemma från skolan idag, för sammanlagt denna veckan har jag sovit runt 6h. Alltså mellan söndag-måndag, måndag-tisdag, tisdag-onsdag. Hade rejält med huvudvärk, men nu har jag sovit ikapp lite.
Trodde faktiskt att jag skulle somna inatt för jag var så jäkla trött, men näe, inte före 03:00 iallafall. Tror fan jag har insomni. Folk har sagt till mig att nää, då sover man inte alls. Men det är fel, det gör man visst.

Kopierat härifrån.

"Insomni

Insomni kan innebära svårigheter att somna, täta uppvaknanden under natten eller en känsla av att inte bli utsövd.

Man skiljer mellan kronisk och akut insomni, där kronisk insomni innebär att problemet varat i mindre än tre veckor och akut insomni att problemet varat i mindre (tror de skrivit fel, måste ju vara mer än tre veckor här?) än tre veckor. Akut insomni beror vanligtvis på yttre faktorer, till exempel ett dödsfall i familjen. Symptom på insomni är svårigheter att somna, att det tar minst 30 minuter, att man vaknar mer än 3 gånger per natt eller är vaken i minst 45 minuter under natten eller att man vaknar för tidigt på morgonen. (ALLTSÅ INTE ATT MAN INTE SOMNAR  ALLS) Att vakna för tidigt innebär att man vaknar innan man har sovit sex timmar och att man inte kan somna om. För att man skall kunna diagnostiseras med insomni skall man påverkas negativt i sitt dagliga liv på grund av sömnbristen. Detta kan yttra sig i till exempel försämrad koncentrationsförmåga och humörsvängningar."


Ja, vad ska man säga? Allt stämmer utom dödsfall i familjen. Men ja, hahah minst 30 min att somna? Kan ligga vaken från 22:00 till 03:00.. Det har varat till och från det senaste året. En av anledningarna kunde vara för lite motion, alltså att man rör sig för lite under dagen, men en hel skoldag sen gå runt i stan t.ex, det är motion. Har även varit ute och gått jättemycket den senaste tiden så det beror inte på det.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback