Auschwitzresan - Dag 2 - Del 1

Dag 2 - en riktigt proppad dag fylld men intryck. Del 1 får detta bli.

Okej, vi var framme i Polen redan, men helt framme var vi inte. Vi hade omkring fem timmars bussresa framför oss för vi skulle till Krakow.
Snacka om att ens tidsuppfattning förvrids när man åkt buss så länge, 5 timmar kändes som en dröm, ingenting ju! Haha.

Somnar man inte i ett säte kan man ju alltid sova på golvet, enda tills lärarna märkte det, hehe. Söta Hanna och Martin.

Okej, back on track!

Mot slutet blev det rätt drygt att åka buss, för varje gång bussen stannade trodde vi att vi var framme, men så stod vi tydligen bara i någon bilkö, haha.

När vi väl kom fram så gick vi alla till centrum där Petter berättade lite om en kyrka i Krakow, glömt vad den heter. Vid varje heltimme kom där någon och ställde sig i ett av tornen och spelade en trumpetsnutt, sedan "blev han skjuten" och slutade spela ett tag, för att gå till andra sidan av tornet och spela lite till.
Petter sade säkert var "berättelsen" kom ifrån, men det har jag glömt.

En berättelse om tornet är att det var två bröder som bygde den, den som bygde det högsta tornet fick prinsessan, så för att vinna dödade den ena brodern sin bror för att vinna.

Riktigt vackert! Ser ni trumpeten på bilden högst upp till höger? Haha, man kunde inte se guben från vår vinkel så det såg lite kul ut med bara en trumpet. :P

Vi fick 20 zl. per elev att handla mat för och så fick vi en timme på oss att kolla runt lite. Tog 30 min bara att hitta Mc Donalds och äta, så vi hade inte mycket tid på oss alls, väldigt tråkigt för staden var verkligen jättefin.
Haha, vi beställde på engelska såklart, så frågade vi om meny, och de bara okej, sen fick vi bara hamburgare? Så fick beställa fyra drickor också efteråt. Haha, om de nu inte hade menyer till det kunde de väl iallafall frågat om vi ville ha dricka? :P Aja.
Det fanns någon sägnen om en drake.. Kommer inte ihåg den riktigt heller tyvärr. Men ville man ha en souvenir så var det drakar som gällde.

Louisee&Amanda.


SLUT PÅ DAG 2 DEL 1! ;)
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback