Hemma från Polen

Nu är jag tillräckligt pigg för att skriva "Hej jag är hemma från Polen!"
Igår kom vi hem vid 12-tiden och jag mådde sjukt dåligt efter ca 18 timmar i buss utan sömn. Somnade direkt tills mamma väckte mig för att säga hej, somnade igen och blev väckt igen när vi skulle äta.
Satt lite vid datorn, har skivit om hela dag ett nu, väntar bara på att ett videoklipp ska bli inlagt på youtube så att jag kan lägga in det här, sen ska jag lägga in lite bilder med och sen fortsätta med de andra dagarna.
Jag kan iallafall meddela att resan var underbar och fruktansvärd. Auschwitz och Birkenau, gettot, det som en gång var ett judsikt samhälle, gravplatsen, synagogan.. Finns så mycket att säga, alldeles för många ord och för många känslor.
Jag har ännu inte förstått att vi varit där, och mina tårar kom inte förrän jag såg mina vänner gråta (vi var i två grupper, jag var i den lilla) och när jag tänker tillbaka på det känner jag ingenting.

Jag skäms, jag vill bli ledsen, jag vill gråta.. Jag vet att jag behöver det, men jag är helt tom. Känner ingenting. Är det min reaktion? Varför isåfall? Jag hade förväntat mig att gråta jättemycket, detta är ett ämne jag vet att jag kan mycket om och jag vet var jag står, ändå så är jag bara tom. Vi fick som uppgift idag på so'n att skriva tankar om vad vi sett och hört, och det är jättesvårt när man inte känner någonting..
Det känns som att allt är en film, och vi gick runt bland kulisserna.

I allafall så har jag sovit hela dagen sedan jag kom hem idag också, ligger efter med sömnen, men nu har min huvudvärk släppt och äntligen mår jag bättre, skolan var ett helvete att ta sig igenom.

- minnesljus
Kommentarer
Postat av: Lucia

jättefin blogg design :)

2010-03-12 @ 18:55:09
URL: http://justoneday.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback