Remember those walls I built? Well, baby they're tumbling down.

Imorse när jag vaknade gick jag upp och åt frukost. Läste tidningen, en artikel om fattigdom kom upp..
Och jag tänker alltid på samma sak när jag hör ordet fattigdom. Det är alla uteliggarna man ser i Helsingborg. Alltid någon av dem som sitter på en speciell plats där mycket folk går förbi, hur ofta ser man någon som stannar? Inte ofta. Har jag stannat själv? Nej. Jag har aldrig kontanter på mig i princip och det gör så sjukt ont i mig att bara gå förbi, att bara blunda. Där kommer jag liksom, i en svindyr jacka och tänker "jag har inte råd att ge pengar". Ursäkta? JAg skäms över mig själv. "Då har jag inte råd att köpa den tidningen", vad fan är jag för en människa? Och då vet jag att jag inte är den enda som tänker så.

Nu ska jag inte börja snacka om en massa jag inte har en aning om, men det är svårt att få det att gå hela vägen till att inte ha någonstans att bo. Jag har tänkt att, egentligen är det inte så synd om dem, de har ju själva satt sig i situationen. Vi lever i Sverige, man kan få hjälp. Men om det då går så långt, då är ju någonting jävligt fel.. De flesta är ju missbrukare, och om man ger pengar, då vet man ju inte ens vad de lägger pengarna på.. Och är man missbrukare, ja då vill man ju inte blanda in socialen och grejer, det vet man ju vart det leder, men faktum är att missbrukare eller ej, ingen förtjänar att leva så. Det är hemskt, och jag önskar det fanns någonting man kunde göra.. Nästa gång jag går där, då ska jag ha kontanter. För även om det kanske inte gör världens skillnad tror jag ändå att bara att man visar att man ändå bryr sig lite spelar roll..

Tänk att sitta där, och bara se folk gå förbi, titta bort, låtsas som att allt är okej.. Det är inte okej och det gör ont i mig att veta att jag är en av dem.
Är så trött på mig själv. Känns som jag blivit en så hemsk människa.. Ignorerar dem jag inte vill snacka med och så vidare. Jag tänker inte vara så mer. Hur mycket någon än stör mig tänker jag vara snäll, för vem vet vad som händer med den personen? Tänk om jag får någon att må dåligt? Fy fan.. Nej, skärpning.
Kommentarer
Postat av: MYLLENBERG

exakt sådär har jag också tänkt. det är ... pinsamt. jag skäms jag med. vartenda gång jag passerar, gör allt för att titta bort, ignorerar, jag ser inte. trots att jag ser. det är ju det enda jag ser, eftersom jag fokuserar så mycket på att inte se. det är hemskt. JAG känner mig hemsk då...

2011-01-16 @ 18:14:04
URL: http://myllenberg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback