Jade


Fick ett jättefint halsband av pappa, han kom hem igår efter 2 veckor i Kina men träffade honom nyss. Älskar silverkedjan, den är superfin. Och ett grönt jadehjärta på, love it, jag tror ju på allt sånt! 

Ni kan läsa om den nedan!

Jade är en lyckosten som dyrkats i Asien i 1000-tals år. Den stödjer oss att förverkliga våra möjligheter, vara tålmodiga och trogna vårt mål. Den utstrålar stillhet, frid och inre harmoni. Sov med den under huvudkudden så minns du lättare dina drömmar. Det hjälper dig att förstå vilka känslor du förlöser med hjälp av drömmen.

Kärlek, healing, visdom, skydd, rikedom, lång liv. Dess mångfald av fäger är uppskattad, men de smaragdgröna färger som jadeit uppvisar är de mest eftersökta av samlare. Finast anses stenar vara som har en jämn färg. I Kina har jade alltid varit högt värderad, ungefär som guld och diamanter i västvärlden, och kallas för ”yu” som betyder ”den kungliga stenen”. I dag anses den vara en symbol för godhet och skönhet, och förkroppsligar Konfucius goda egenskaper i form av vishet, rättvisa, medkänsla, ödmjukhet och mod. Om man besöker en jade-marknad i dagens Kina så får man en uppfattning om stenens oerhörda betydelse för människorna i Asien.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback