Hårhistoria, fun fun fun!

Okey, tänkte skriva lite om hår nu! Det är ju ett år sedan jag bestämde mig att verkligen ta tag i det. 
Jag hade fint hår när jag var yngre, inte långt, men fint. Bra kvalité och jämnt..

Första gången jag färgade det var i femman tror jag. Ia som gick i min klass skulle ha en idol-fest och jag skulle vara Sibel, men hon var ju brunhårig. Så tillsist gick mamma med på att jag skulle få göra en toning, och jag ÄLSKADE det! Men till sist gick färgen bort och jag blev inte så blond som jag varit innan. Klart jag inte var lika platina-blond som när jag var yngre men var ändå ljusare innan jag tonade det.. Fick en riktigt tråkig råttfärg. 

So.. vad hände sen? Jo först och främst upptäckte jag plattången, precis som alla andra som då förstörde sitt hår. Plattång utan värmeskydd också. Sen började jag snacka med en tjej som heter Emelie, gick väl i sjuan? Hon var emo och bodde i Örebro.. Tyckte hennes hår var sååå fint. Platinablont, nyckelbenslångt och jävligt uppklippt. I wanna get that toooooo tänkte jag då. Så jag blekte och blekte och blekte, plattade, plattade, plattade. Hade en spegel bredvid min dator så jag plattade håret fast jag var hemma och bara hade tråkigt. Sen klippte jag upp håret så mycket att jag knappt hade några längder kvar. Fint..

Jag tröttnade och blev brunett, gick fram och tillbaka. Upptäckte löshår, blekte, färgade, plattade och slet med löshår. Fy fan.. I ettan på gymnasiet var mitt hår i sämre kvalité än någonsin och jag satte i löshår hos frissan med keratin och trivdes såå bra. Men var fortfarande tvungen att platta håret längst fram eftersom löshåret inte satt i där. Hade det i i ett halvår och sen var mitt hår ännu värre. 

Mitt hår hade blivit 1 dm längre än till nyckelbenen, längre än jag någonsin haft, men det var typ 100 hårstrån, fy fan vad fult. "Fjunhår" som Vic kallar det.. Ville inte klippa det utan bara la av med plattången och försökte ta han om det. Klippte till sist det själv, lite då och då. Har plattat och haft clips vid utgång, IBLAND i skolan också. Men har mest haft det uppsatt.

Seeen för någon månad sedan tog jag äntligen tag i det och gick till frisören och klippte det riktigt mycket, men det var fortfarande torrt. Började med ricin som fick håret att bli mycket fräschare och starkare, det har faktiskt hjälpt mitt hår att växa. Inte 6 cm per månad men faktiskt 1 cm/ månad vilket är MYCKET för mitt hår. Normalt för de flesta men inte för mig .. Gick 2 veckor sen klippte jag det igen och slingade utväxten. Gick några veckor sedan blev jag lite mer brunett för att matcha min riktiga hårfärg för att slippa bleka det. Köpte Aussies "take the heat" serie och silkesdroppar vilket har gjort MIRAKEL.  

Detta året har håret inte blivit längre, det var Mycket längre när mina extensions åkte ur MEN det är frächt och fin kvalité nu, håret är jämnare och tjockare och har börjat ta igen på längden också. I sommar tror jag att det kommer vara fint igen :) 


Kommentarer
Postat av: Amanda 'skandalism'

Satan vad haret gor mycket skillnad...(frasigt mitt har var dar pa en av bilderna 08 lol)

2012-02-11 @ 11:07:07
URL: http://www.skamdalism.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback